Igrajte pošteno in igrajte varno

Na naši spletni strani zelo resno jemljemo nalogo označevanja, katere so najboljše spletne igralnice in radi vemo, da na tisoče igralcev povsod uživa v spletnih igrah na srečo. Tako bi se moralo vedno igrati: za prosti čas in za užitek, tudi če staviš za denar. Toda čeprav nekateri igralci v igri najdejo način življenja in zaslužka za preživetje, drugi na koncu razvijejo odvisnost, ki lahko uniči vse okoli njih.

Vedno verjamemo, da se to ne bo zgodilo nam, da se to zgodi le drugim in da imamo vedno "vse pod nadzorom".

Želimo vam razložiti, kaj so vzroki za težave z odvisnostjo. Želimo, da veste, katere korake morate narediti, da bo igra vedno pod nadzorom in nikoli, nikoli ne prekoračite meje, da je ne morete nadzorovati.

Spletne igralnice in odgovorno igranje iger

V naših pregledih boste vedno našli razdelek o tem, ali ima igralnica poleg latinskoameriške države, iz katere deluje, pravno licenco za igre na srečo v Slovenija in posledično v EU, pa tudi, ali izpolnjuje zahteve ki jih obravnavamo kot osrednje pri odgovornih igrah na srečo. Ko igralnica pridobi licenco, se ukvarja tudi s spodbujanjem odgovornega igranja iger na srečo v vseh svojih dejavnostih, vedno pa ga nadzira javni subjekt, ki skrbi, da se njegova pravila, običajno stroga, upoštevajo, da se zagotovi, da je vse v redu.

Zakonske in licencirane igralnice so zavezane varnim igram na srečo

Razlogi, zakaj lahko razvijemo odvisnost od iger na srečo

Soočanje z odvisnostjo je vedno težko, zlasti pri odvisnostih od iger na srečo, ker jih je težko odkriti in so prepogosto povezane z drugimi težavami. Prav tako se moramo boriti proti klišeju, da zasvojenost z igrami na srečo temelji na odvisnosti od denarja, kar pa ne drži. Mnogi odvisniki nimajo interesa za denar.

Ko igramo v igralnici, se nam zdi, da po telesu teče adrenalin. Obstajajo ljudje, ki morajo čutiti ta občutek, ker povzroča dobro, poleg tega pa jim omogoča, da pobegnejo od težav. Igre na srečo posledično postanejo zatočišče, zatočišče pa lahko postane odvisnost.

Glavni problem odvisnikov so finančne težave, saj mnogi med njimi namenijo plačo ali celo prihranke ali naložbe igram na srečo, česar si ne smemo nikoli dovoliti. V igralnici bi morali igrati le tisti denar, ki si ga lahko privoščite izgubiti.

Simptomi odvisnosti od iger na srečo

Vsaka odvisnost je drugačna in vsaka oseba ima različne simptome odvisnosti, vendar so nekateri skupni in jih naša družina in prijatelji lahko zaznajo. Drugi so simptomi, ki jih lahko zaznate. Razlagamo vam jih

Simptomi odvisnosti od iger na srečo

Obstajajo pa tudi simptomi odvisnosti od iger na srečo, ki jih lahko odkrijete sami

Če odkrijete katerega od teh simptomov ali menite, da imate opravka z osebo, ki trpi zaradi zasvojenosti z igrami na srečo, se morate nemudoma obrniti na službo za stranke vaše spletne igralnice. Podobno organizmi, kot je Playbien.V Slovenija vas lahko vodijo, da se izvlečete iz te situacije.

Kaj storiti, če imam težave s patološkim igranjem na srečo?

Obstajajo strokovnjaki na tem področju, ki vam lahko pomagajo priti iz te situacije

Vedno igrajte odgovorno

Igre na srečo so dejavnost v prostem času in stavite samo na zabavo, saj veste, kje je vaša meja, in je nikoli ne pozabite. Spletne igralnice, kopenske igralnice in želimo, da je igra poštena, zakonita, varna in odgovorna ter da nikoli ne morete pasti v odvisnost.

Zato predlagamo metode za preprečevanje.

Vedno, ko vstopite v spletno igralnico, poiščite pečat, ki potrjuje zakonitost igralnice in spodbuja pošteno in odgovorno igranje iger na srečo.